/
Vitlöksinlagd gurka (Suan ni huanggua)
/ Laga din egen Kinamat / Artiklar från FokusKina i urval

Vitlöksinlagd gurka (Suan ni huanggua)

Text Christina Nygren FokusKina  # 2018 - 2


Recept för 4 personer

Ingredienser

1/2 gurka

2 tsk salt

3 vitlöksklyftor, skivade

2 msk olja, gärna majsolja

Tunt skivad röd chili (valfritt)


Så här gör du

1. Skiva gurkan tunt, t. ex. med osthyvel eller mandolin eller skär i tunna klyftor. Blanda med saltet och låt stå 15-20 minuter eller tills gurkan mjuknat.

2. Skölj gurkan väl i kallt vatten så att en del av saltet försvinner men viss sälta finns kvar.

3. Lägg gurkan i en skål med skivad vitlök och olja.

4. Låt stå i kylen minst 30 minuter, gärna längre, före servering. För starkare smak kan tunt skivad chili strös över gurkan vid servering.